Utilizarea dronelor în agricultura de precizie și ecologică, și în administrarea terenurilor agricole, a crescut rapid în ultimii ani. Dronele au devenit un instrument revoluționar pentru obținerea datelor despre dezvoltarea culturilor și pentru stimularea randamentelor și maximizarea producției. Dronele au avantajul unic de a furniza rapid date detaliate despre starea terenurilor agricole. Într-un singur zbor pot fi scanate sute de hectare, la un cost mic.
Soft-urile de fotogrammetrie transformă datele obținute în ortofotoplanuri și modele 3D, și creează o reprezentare digitală tridimensională a stării unui câmp. Când se obțin date multispectrale, algoritmi precum Indecele de vegetație cu diferențe normalizate (NDVI) pot fi applicate în luarea unor decizii în monitorizarea creșterii și examinarea sănătății culturilor.
Dronele pot fi echipate cu diferiți senzori, cum ar fi module optice, multispectrale sau termice, care sunt utilizate pentru o serie de aplicații în gestionarea terenurilor agricole.