Sere

Cultivarea pe termen lung a legumelor în seră epuizează treptat solul. Axarea pe câteva tipuri de legume, care extrag elementele necesare din sol pentru hrana lor, cu un asolament sau o rotație a culturilor foarte dificilă, nu putem vorbi despre refacerea naturală a fertilității solului.

De obicei, stratul superior al solului este înlocuit pe paturile de seră, pentru a evita dezvoltarea slabă a plantelor, întârzierea înfloririi sau fructificării. Analizele de sol vă vor ajuta să înțelegeți ce anume lipsește în solul din sera pe care o aveși, și ce este cu adevărat necesar să faceți pentru a preveni blocajele în evoluția culturii.

Mulțimea de procese chimice complexe și diverse de transformare a substanțelor se desfășoară în mod constant în sol, făcându-le disponibile plantelor și oferindu-le aprovizionarea necesară.

Totodată, calitatea apei pentru este dependentă de conținutul total de săruri, de natura sărurilor prezente în soluție și proporția de Na/Ca, Mg, bicarbonați și alți cationi. De calitatea apei depinde păstrarea fertilității solului, dar și nivelul producțiilor agricole sau beneficiile pe care le aduce irigația.

 • Stropit cu drona

  Stropit cu drona

 • Semănat

  Semănat

 • Cultivat

  Cultivat

 • Stropit

  Stropit

 • Sere

  Sere