Despre noi

În drum spre un serviciu obișnuit la Chișinău, vezi într-o aplicație mobilă, cum sunt prelucrate câmpurile tale din raionul Hâncești, care este umiditatea solului de acolo și ce ar trebui să mai facă angajații în această zi.

Ion Tașcă a obținut studii superioare în România, însă după absolvirea universității, a revenit acasă pentru a crea „ceva frumos” aici: împreună cu tatăl său, a început să se ocupe de agricultură „cu viziune în viitor”. NM prezintă, cum tehnologiile digitale transformă o ramură tradițională a economiei și cum agricultorii cuceresc treptat digitalul.

Satul Ciuciuleni din raionul Hâncești se află la doar 55 km de Chișinău. La prima vedere, nu se prea face remarcat prin ceva. Conform statisticii, aici locuiesc puțin peste patru mii de persoane. Încă acum cinci ani, în tot satul erau doar vreo 300 de calculatoare. Însă astăzi, anume aici „se reconstruiește” treptat gospodăria lui Ion Tașcă și a familiei sale, care este administrată aproape în totalitate printr-o aplicație mobilă.

Tehnologii digitale

Compania are o hartă electronică proprie și este gestionată aproape în totalitate printr-o aplicație mobilă

Utilaje agricole performante

Utilizarea utilajelor agricole moderne și performante crește viteza și calitatea muncii efectuate

Terenuri proprii

În prezent, compania Agrovet deține peste 100 ha de terenuri în diferite regiuni ale satului Ciuciuleni

Diferite tipuri de culturi

Cultivăm culturi precum: grâu, porumb, ovăz, floarea soarelui, struguri, ardei, castraveți, capșună, și vânătă

Сu sprijinul Uniunii Europene

Participăm la program EU4Digital Initiative, gestionat de Uniunea Europeană

Culturi cultivate

În prezent, compania lor deține peste 100 ha de terenuri în diferite regiuni ale satului Ciuciuleni. Pe acestea se cultivă grâu, porumb, ovăz, floarea soarelui, struguri, care sunt comercializate companiilor de procesare direct de pe câmp.

În plus, la dispoziția companiei sunt și niște sere, unde cresc culturi precum castraveți, vânătă, căpșună și ardei.